Ministeriet gratulerar dessutom (23/1)

Idag den 23 januari gratulerar Ministeriet naturligtvis det ursprungliga namnsdagsbarnet Emerentia som fanns, till minne av en kvinnlig romersk martyr från 300-talet, som egentligen hette Emerentiana. Vid 1901 års namnsdagsreform ersatte Emilia. Vid 1986-1992 då det blev standard med tre namnsdagsnamn fick Emilia sällskap av Emelie och Mildred som delade namnsdag på dagens datum. 1993 blev det bara Emelie kvar som delade namnsdag med Emilia. Vid 2001 års namnsdagsreform blev det ordentlig omstuvningar och Frej och Freja delar istället numera på dagen. Det finns 206 kvinnor som har förnamnet Emerentia. Av dessa har 6 namnet Emerentia som tilltalsnamn/förstanamn. Det finns också två kvinnor som har förnamnet Emerentiana . Av dessa har 1 namnet Emerentiana som tilltalsnamn/förstanamn.

Comments are closed.