Ã…rets Julklapp

Julen närmar sig med stormsteg, kan man konstatera med en viss kallsvett i pannan. Varje år handlar man för sent och ska komma på den där perfekta julklappen. Problemet är oftast att de flesta har redan allting och handelns krims-krams är oöverskådlig. Kanske kan årets julkapp vara en bakmaskin, slipshängare eller en parabol? Nix pix.

Ã…rets Julklapp har aldrig varit sÃ¥ enkel att hitta eller sÃ¥ självklar! Den är helt enkelt lysande till “den som har allt” eller den där släktingen som man aldrig vet vad man ska köpa till, eller vem som helst. Den är aktuell, den är rolig, den är kulturell, den är galen, den är oväntad, den är ingenting som man trodde fanns. Kort och gott: “Eslöv By The Sea”.

Detta är alltså del 3 av de fristående delarna i utställningsserien ARKIV, och det är en hel utställning att ta hem och njuta av i TV-soffan. Detta är den okända, censurerade, bortglömda och förtigna historien om Eslöv och dess fantastiska förflutna. Visste du att bikinin uppfanns i Eslöv? Visste du att havet en gång gick ända in till staden mitt i Skåne? Visste du att det var här hela strandkulturen föddes och grodde? Del 3 av den otroliga historian finns nu på DVD med specialskriven elektronisk. Musik-DVD:n är rykande färsk och liknar inget annat.

ebs_dvd.jpg

Arkiv III – konstforskningsprojektet tonsatt.

Comments are closed.