Ministeriet gratulerar dessutom (26/3)

Idag den 26 mars gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Immanuel som fanns på dagens datum före 1691, då det utgick och ersattes av den modernare namnformen Emanuel. 1986 återinfördes det på dagens datum, men utgick återigen 1993. 1986-1992 då det blev standard med tre namnsdagsnamn fick Emanuel sällskap av Emanuella och gamle gode Immanuel. Vid 1993 års namnsdagsreform blev det ny ändring, och Emanuel fick sällskap av Manne. 2001 återgick man till ordningen med Emanuel som ensamt namnsdagsbarn.
 
I övrigt noterar Ministeriet att det idag är Bangladeshs nationaldag. Bangladesh blev självständigt från Pakistan 1971. På dagens datum 1970 gjordes dessutom den första överljudsflygningen med den numera nedlagda Concorden (som inte fått någon efterföljare ännu).


Den numera nedlagda Concorden. Det finns 5 flygbara kvar i världen som eventuellt är till salu för rätt summa… Ett fint litet plan att ha och fisa runt i för rätt Jetsettare.

Ministeriet noterar också några födelsedagar. Ministeriet skänker en tanke och gratulerar i synnerhet: Alan Arkin, James Caan, Diana Ross, Jennifer Grey, Alan Silvestri och (inte minst) Richard Dawkins.

Förutom detta kan förstås Ministeriet inte låta bli att skicka en speciell tanke till Immanuel Kant en dag som denna! Det finns 276 män som har förnamnet Immanuel. Av dessa har 42 namnet Immanuel som tilltalsnamn. Grattis Immanuel!

Comments are closed.