Ministeriet gratulerar dessutom (27/3)

Idag den 27 mars gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Gustav som förekom tidvis på både 6 juli och 9 december, innan det 1708 flyttades till dagens datum. 1774 flyttades det dock igen till 6 juni, där det har funnits sedan dess. 1774 ersatte Rupert, till minne av Bayerns apostel Rupertus av Salzburg, som dog 718, på dagens datum 1774, Rupert fanns på dagens datum fram till 1901 då det ersattes av Rudolf. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Rudolf sällskap av Rode och Rudi. Vid 1993 års namnsdagsreform blev det ändring, och Ralf och Raymond ersatte som namnsdagsbarn. 2001 återgick man till ordningen med Rudolf (i sällskap med Ralf).

I övrigt noterar Ministeriet också några födelsedagar. Ministeriet skänker en tanke och gratulerar i synnerhet: Wilhelm Conrad Röntgen, Gloria Swanson, Carl Barks, Thomas Wassberg och Quentin Tarantino.

Comments are closed.