Ministeriet gratulerar dessutom (22/5)

Idag den 22 Maj gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Hemming som fanns på dagens datum fram till 1797, då det utgick och ersattes av Henning, som hade blivit betydligt vanligare. Sibylla fanns också på dagens datum under 1600-talet, men utgick sedan. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Henning sällskap av Henny och Pål. 1993 blev det ändringar och Henning och Hemming blev namnsdagsgranner då hemming återkom på dagens datum, och det blev också den i fortsättningen gällande ordningen.

Ministeriet noterar att det idag är Jemens nationaldag. I övrigt noterar Ministeriet lite födelsedagar, bl.a. Kristianstad (som grundas 1614 av den danska kungen Christian IV) och Sri Lanka (Ceylon antog en ny författning på denna dag 1972 och byttr namn till republiken Sri Lanka). Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Arthur Conan Doyle, Hergé, Sun Ra, George Best och Naomi Campbell.

Comments are closed.