Ministeriet gratulerar dessutom (18/7)

Idag den 18 Juli gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Fredrik som finns till minne av en biskop i Utrecht, som blev helgonförklarad efter sin död 838. Namnet förekom under 1600-talet på 14 november, men flyttades 1702 till dagens datum, där det har funnits sedan dess. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Fredrik sällskap av Fred och Freddy. 1993 blev det ändringar då bara Fredrik och Fred blev kvar, men det blev inte den i fortsättningen gällande ordningen. 2001 ersatte Fritz och delade på dagen med Fredrik.

I övrigt noteras lite födelsedagar, bland annat Vin Diesel. Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Nelson Mandela, Stig Grybe och John Glenn.

Comments are closed.