Ministeriet gratulerar dessutom (21/7)

Idag den 21 Juli gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Praxedes som fanns till minne av ett helgon, som var en av de första kristna jungfrurna i Rom. Daniel förekom också på dagens datum under 1600-talet, men flyttades 1701 till 11 december, där det har funnits sedan dess. 1755 ersatte Johanna (Namnet förekom tidigare på 15 december). 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Johanna sällskap av Jean och Jeanette (ingen större variation med andra ord). 1993 blev det ändringar då Johanna istället fick sällskap av Jane. 2001 återgick man till att ha enbart Johanna på namnsdagen. Det finns idag en kvinna och en man som heter Praxedes! Grattis till båda!

Idag noterar ministeriet att det är Belgiens nationaldag! (Det bör man fira genom att göra som Belgarna, nämligen att ha majonäs på sina pommes frites!). Klockan 02:56 1969 tar Neil Armstrong det första steget ned på månens yta efter att Apollo 11 har landat på månen klockan 20:17:39 kvällen innan. I övrigt noteras lite födelsedagar, bland annat Ernest Hemingway och Alexander den store, kung av Makedonien från 336 f.Kr., en av världshistoriens främsta fältherrar (som möjligen är född på detta datum). Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Cat Stevens, Robin Williams, Jon Lovitz och Taco.

Comments are closed.