Ministeriet gratulerar dessutom (30/7)

Idag den 30 Juli gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Abdon som fanns, till minne av en kristen martyr i Persien på 200-talet. Helena förekom tidvis på dagens datum före 1901 (till minne av Skövdes skyddshelgon) eftersom hon firades i Skara stift denna dag. De övriga svenska stiften firade henne på 31 juli och därför har namnet också varit vanligast där. 1901 när det sedan länge hade funnits på just 31 juli, flyttades det till 18 augusti, där det fanns fram till 2001, då det flyttades tillbaka till 31 juli. 1901 ersatte Algot. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Algot sällskap av Margot och Vilgot. 1993 blev det ändringar då Algot och Margot blev ensamma kvar. 2001 återgick man till att ha enbart Algot på namnsdagen.

I övrigt noteras lite födelsedagar, bland annat Henry Ford. Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Henry Moore, C Northcote Parkinson, Peter Bogdanovich, David Sanborn, Jean Reno, Kate Bush, Laurence Fishburne, Lisa Kudrow, Jaime Pressly och sist men inte minst Arnold Schwarzenegger (som Ministern utmanade en gång).

Comments are closed.