Tomat på vift

I en grushög på Konstministeriet gror ogräset, speciellt efter en regnig augusti. Men vid en närmare koll liknade ett ogräs nånting helt annat än ogräs. Vid närmare granskning liknade det en tomatplanta. Men det vore ju omöjligt så den misstanken förkastades relativt omgående. Efter några veckor konstaterades dock återigen den lustiga likheten. Ännu en närgranskning fick uppfattningen att ändras. Nog fasen var det en tomatplanta ändå! En vindpinad markstrykande stackare som mot alla odds hade 18 små-tomater stora som vindruvor växande på sina klena grenar och dessutom ett par uppsättningar små gula blommor därtill. Vad månde detta exemplar frambringa? Och vart i all världen kommer plantan ifrån? En omplantering till växthuset företogs med en stor spade för att inte skada rotknölen. Efter de första par dygnen ser det ut som om den ska klara sig. Tummar hålles och vatten anbringas.


Rymmaren i växthuset

Comments are closed.