Pojkstreck på Moderna

Den senaste konstskandalen som alla känner till (förutom tavlorna som stals utan att man kände till detta på Malmö Konstmuseum) är väl den unge besökaren på Moderna Museet som hade motsatsen till skrivkramp… Efter en gymnasieklass varit på besök på Moderna i Stockholm konstaterades att ett oönskat pennstreck hamnat på ett av museets tavlor (en viss Malevitjs “Porträtt av Una”).

Var detta tillägg ett (an)fall av handfast konstkritik? Vandalism? Klotter? Bara vanligt oförstånd från en tonåring? Man kan ju fråga sig. Museet var förstås bestört och funderade över en polisanmälan. Moderna Museet meddelar idag via sin hemsida: “En okulär granskning visar att skadan dessbättre verkar vara ytlig och att det sannolikt är möjligt att återställa verket. Moderna Museet ser självklart allvarligt på det inträffade. Då den uppkomna skadan endast verkar vara ytlig och verket kommer att gå att återställa har vi dock valt att ej polisanmäla händelsen. ”

Bilden har inget med den omtalade tavlan i artikeln att göra.

Comments are closed.