Nat King Cole slaw

Ministeriets hemmagjorda Cole Slaw sallad blev här om dan väldigt uppskattad. Därför publiceras receptet bland Ministeriets receptsamling. Basen är vitkål och receptet grundar sig på cirka 300 gram vitkål.

Alla ingredienser hackas lättast med hjälp av en matberedare, men det gÃ¥r förstÃ¥s lika bra med kniv…

Rör ihop och blanda till en sås av:

5 msk Majonäs
1 dl Creme Fraiche
Dijonsenap (efter smak)
1 msk vinäger
0,5 tsk socker
0,5 tsk salt
Svartpeppar (gärna nymald)

Hacka och blanda ner den hackade vitkålen, samt följande i såsen:

1 hackad gul lök
1 hackad Morot

Historiken bakom “Cole Slaw” är rätt intressant. Tydligen uppkom termen Ã¥r 1794 frÃ¥n holländskans “koolsla” som betyder kÃ¥lsallad. Salladen kallades först för “Cold Slaw” fram till 1860-talet dÃ¥ betydelsen att “cole” avsÃ¥g “kÃ¥l” Ã¥terupptäcktes. “Cole” kommer för övrigt frÃ¥n latinets colis. SÃ¥där ja, dÃ¥ var dagens historielektion även avklarad.

För övrigt kan det rekommenderas att avlyssna Nat King Cole under tiden man tillreder denna läckra sallad…

Unforgettable – Nat ‘King’ Cole

Comments are closed.