Syrén saft

För tillfället står en bunke saft och drar på Ministeriet. Vi testar ett nytt recept. Ett som lät intressant, och som måste testas. I skrivande stund har vi inte provsmakat blandningen ännu, så därför testar ni på egen risk innan recension på saften kommer i denna kanal.

Syrén saft

40 blomklasar av syren

2 citroner

30 g citronsyra

2 liter vatten

2 liter socker, ev konserveringsmedel.

Så här gör man: Skölj blomklasarna varsamt och repa av blommorna. Lägg dem i en bunke eller hink. Tvätta citronerna väl och skala av det yttesta gula skalet. Pressa ur saften och tillsätt alltsammans i bunken. Strö över citronsyra. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett rejält uppkok. Häll den heta lagen över blommorna. Då blandningen svalnat ställs bunken övertäckt att få dra i kylskåp 2 dygn. Sila av saften. Häll upp på flaskor och förvara mörkt och kallt.

Vid längre tids förvaring rekommenderas tillsats av konserveringsmedel eller ännu hellre djupfrysning i lämpliga förpackningar.

Comments are closed.