En gardin i kylskåpet

Gårdagens friska vindar fick parasoller att lyfta och pinjeträd och palmer att flaxa och vaja en smula oroande. Det skulle kunna misstas för Fönvindar, men jag tror bestämt de kom från fel håll, längre utifrån Atlanten. Det gick vita gäss på havet mellan oss och den annars dimhöljda grannön till Vulkanön vi befinner oss på, och grannön var riktigt tydligt synlig. (Det där låter förresten som billig kiosklitteratur – ”Den dimhöljda ön” eller ”Vulkanön”. När jag tänker efter skulle jag faktiskt kunna tänka mig att framleva en del av året som författare av dylika snaskiga bokprojekt. Kanske en riktigt stor del av året, till och med…). Nåväl. Ursäkta parentesen. Samma friska vindar blåste även in över ön idag, vilket gav rejäla bränningar och roliga vågor att ligga och guppa på i viken.

Kommersen är som sagt en smula mördande på öns tättbefolkade ställen. När man väl bestämt sig för en restaurang och slår sig ner är det fler kringvandrande försäljare än flugor. Flugor är iofs väldigt ovanliga här… Men under en lunch räknade vi till 43 försäljare som passerade in genom eller förbi restaurangens alla utebord och allihopa ville dom sälja klockor, små lustiga paraplyhattar och solglasögon…

Nu vet vi också varför man inte ska ha nåt tvål/duschcreme i Jacuzzin. Lita på mitt ord, ni som inte redan vet. Det ska man inte ha. Inte ens lite…

Köket här i lägenheten är lite skum. Installatören av kylskåpet har (tydligen) inte hört talas om vänsterhängda dörrar. Varje gång man öppnar o stänger kylskåpsdörren trasslar man in kylskåpsdörren i gardinen. Stänger man kylskåpet utan att se sig för har man hela gardinen i kylan…

Comments are closed.