Öppet brev till Katolska Församlingen i Stockholm

strypt

Med anledning av den protest-aktion angående abortmotstånd som medlemmar ur Femen genomförde i er kyrka i torsdags förra veckan, så skriver jag detta öppna brev. Jag förstår mycket väl att det kunde upplevas som en provokation att anordna en dylik protest i era lokaler. Oavsett det är ett sådant våld som protesterna möttes med, och som syntes på bilder publicerade på Aftonbladets hemsida fullständigt oacceptabelt. Jag är faktiskt oerhört förvånad och chockad över att er personal går till sådana handgripligheter i ett sådant här sammanhang. Tre små kvinnor som protesterar, visserligen högljutt, ur er synvinkel – javisst, men de blir överfallna och stoppas med strupgrepp! Det är så horribelt att man inte tror sina ögon först. Det är väldigt starka bilder och de gör mig bedrövad, ledsen, besviken, och ja arg också. Det är starka och otäcka bilder och de illustrerar våldet mot kvinnor i samhället och inte minst i sammanhanget med kyrka och religion… Det är så nedstämmande speciellt med tanke på vad Katolska Kyrkan redan har i bagaget när det gäller decennier av övergrepp mot barn. Jag kan inte kräva någonting av er, men jag hoppas att ni är så pass medvetna att ni tänker igenom det här och själva gör en Polisanmälan för att komma underfund med om ett strypgrepp på en annan människa är mer våld än nöden kräver. Även om det är en from förhoppning så hoppas jag också få se er inblandade personal be om ursäkt offentligt. Det borde Katolska Kyrkan som sådan också göra. Lämpligen med bild och text i samma medium där man såg hur er personal attackerade obeväpnade kvinnor och tar strypgrepp på desamma – bara för att de uttrycker sin fasa över Katolska Kyrkans inställning mot kvinnan och hur ni jobbar med abortfrågan.

2 Responses to “Öppet brev till Katolska Församlingen i Stockholm”

  1. Ny VÅLDSATTACK från Katoliker – MORDFÖRSÖK på oskyldig kvinna mitt inne i deras Domkyrka i centrala Stockholm | Hedniska Tankar Says:

    […] Flera andra bloggare i vårt land har också upprörts över vad som skett, och hur de kristna nu vi…All deras skenheliga jesus-kult och deras vackra ordramsor betyder i själva verket ingenting alls, för i nästa sekund som de rabblat fram alla dessa glosor, tar de till det grövsta våld som tänkas kan – till och med emot kvinnor och barn. Kan man tänka sig något värre hyckleri ? […]

  2. Ministry Blog » Blog Archive » Hyckleri av bibliska mått Says:

    […] of Art & Jump News Blog « Öppet brev till Katolska Församlingen i Stockholm I wasn’t born with… […]

Leave a Reply