Ministeriet gratulerar dessutom (26/5)

Idag den 26 Maj gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Eleutherus som fanns fram till 1794 till minne av en påve med detta namn från 100-talet. 1794 ersatte Vilhelmina. Namnet infördes på dagens datum 1794, för att hedra Fredrika Dorotea Vilhelmina av Baden, som var Sveriges drottning 1797-1809, då hon var gift med kung Gustav IV Adolf. Namnet har funnits på dagens datum sedan dess. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Vilhelmina sällskap av Vilma och Vilmar. 1993 blev det ändringar och Helmy fanns på dagens datum tillsammans med Vilhelmina. 2001 blev det nya ändringar man återgick till att ha Vilma som namnsdagsgranne med Vilhelmina, och det blev också den i fortsättningen gällande ordningen.

Ministeriet noterar idag att det är Georgiens nationaldag och i Danmark flaggar man (på flaggdagen) för H.K.H. Kronprins Frederiks födelsedag. Ministeriet noterar i övrigt också lite födelsedagar och skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Henri Farman, George Formby, John Wayne, Peter Cushing, Moondog, James Arness, Bobcat Goldthwait, Matt Stone, Trey Parker och sist men inte minst Kronprins Frederik av Danmark.

Comments are closed.