Ministeriet gratulerar dessutom (27/5)

Idag den 27 Maj gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Beda som fanns till minne av en engelsk munk från 700-talet. I Sverige kom det dock att uppfattas som ett kvinnonamn (!). 1901 ersatte Blenda. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Blenda sällskap av Beda (som alltså återinfördes) och Britten. 1993 blev det bara Blenda och Beda kvar på dagens datum och det blev också den i fortsättningen gällande ordningen.

Ministeriet noterar lite födelsedagar bland annat The Chrysler Building (känd från otaliga filmklipp och som invigdes på Manhattan 1930). Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Wild Bill Hickok, Christopher Lee, Henry Kissinger, Louis Gossett Jr., Bruce Weitz och Jamie Oliver.

Comments are closed.