Ministeriet gratulerar dessutom (29/5)

Idag den 29 Maj gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Maximinus som fanns till minne av en biskop i Trier på 300-talet. 1901 ersatte Baltsar, till minne av att Göta kanals grundare Baltzar von Platen föddes denna dag 1766. (1993 flyttades det till 6 januari, där det har funnits sedan dess). 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Baltsar sällskap av Bill och Billy. 1993 blev det ändringar och Jean och Jeanette delade på dagens datum. 2001 blev det nya ändringar och Jeanette och Yvonne delade istället på dagen, och det blev också den i fortsättningen gällande ordningen.

Ministeriet noterar i övrigt lite födelsedagar bland annat Hemvärnet (beslut togs på denna dag 1940 om att ett svenskt hemvärn skulle organiseras). Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Baltzar von Platen, Oswald Spengler, Bob Hope, John F. Kennedy, Danny Elfman och Melanie Brown.

Comments are closed.