Ministeriet gratulerar dessutom (31/5)

Idag den 31 Maj gratulerar Ministeriet det ursprungliga namnsdagsbarnet Petronella som fanns till minne av aposteln Petrus dotter med detta namn. 1901 ersatte Isabella. 1986-1992 då det blev mer eller mindre standard med tre namnsdagsnamn fick Isabella sällskap av Iris och Isa. 1993 blev det ändringar och bara Isabella och Isa blev kvar och delade på dagens datum. 2001 blev det nya ändringar och Petronella återkom och delade istället på dagen med Pernilla, och det blev också den i fortsättningen gällande ordningen.

Ministeriet noterar att det idag är Sydafrikas (förra) nationaldag (mellan åren 1911-1993). I övrigt noterar Ministeriet lite födelsedagar bland annat Halmstad (som fick sina stadsrättigheter på dagens datum 1307). Ministeriet skänker en speciell tanke och gratulerar i synnerhet: Walt Whitman, Nils Poppe, Denholm Elliott, Clint Eastwood och Tom Berenger.

Comments are closed.