Bevakad pålle!

En vaktbod för en häst. Illustration: Lars Wilks

På Konstens dag (se gårdagens artikel) passar ju inget bättre än att låta konstverk illustrerar detta lilla inlägg om skulpturen som byggdes i Oktober. Den strukturella modellen som byggdes i Helsingborg för några månader sedan flyttades till annan ort eftersom den inte var helt trygg mitt i staden med allt vad det innebär. Tanken är att den ska skänkas till Dunkers Kulturhus men tills dess att det är avklarat får intet ont ske. Därför är det med stor glädje vi kan rapportera att den är väl bevakad där den nu står uppställd. En beväpnad vakt, som Ministeriet inte träffat, befinner sig nu permanent placerad i direkt anslutning till hästens vistelseort. Det känns tryggt! Som ni ser är dessutom de illustrerande bilderna både vackra och framställda i en naturtrogen stil med mycken skicklighet.


Den lika notoriske som beväpnade livvakten tar sig en promenad. (Iklädd turban?) Illustration: Lars Wilks

Och här nedan är den senaste bilden på pållen vid den numera så välbevakade infarten.


Mannen med kvasten sopar som synes rent framför sin egen dörr. Fler borde göra det.

Här finns det bilder från Dunkers där modellen först stod.

Comments are closed.