Beach-combing. Swimming with jelly-fish.

Kom precis att tänka på när jag gick och körde “beach-combing” längs stränderna på Mexikanska Golfen i södra Texas (mycket bättre än tyska golfar förresten). Då stod det en massa plakat överallt “Beware of the Jelly Fish” och så stod det nåt mer som var en smula gallimatias faktiskt.
Jaha, tänkte jag… va fan är en Jelly Fish? Sen brydde jag mig inte mer om det och var i och badade och sprang och plaskade i dyningarna som man gör på en 50 meter bred och 10 mil lång strand (yes) när det är blåser fönvind, är 42 grader (i skuggan – men det fanns ingen skugga) och vattnet är 38 grader varmt (yes…). Sista veckan jag var där (efter 7-8 veckor) frågade jag en lokalbo inföding om det där och hen förklarade vad jelly fish var för något (AHA! Maneter! Och inte såna man äter) och vilken sort de hade där – och hur GIFTIGA de var… Tur jag inte trampade på en sån kan jag säga.
Padre island jelly-fish TX
 

Comments are closed.