Lookie lookie…

Jag utbildades en gång av en militär dynamitard av rang, han brukade jobba extra som röjare av besvärliga lägen. Polisen ringde en gång och sa att de hittat en jordkällare fullproppad med dynamit, så han och ett par till åkte dit. När de kommer fram till platsen och tittar efter var det mycket riktigt fullständigt smockat med gamla dynamitgubbar från 20-talet eller nåt liknande. Från golv till tak. Så de gick försiktigt in för att göra en okulärbesiktning och befinner sig då stå i flera cm av något vått på golvet, vatten var första tanken, men kände hur deras hjärtan började skena och förstod också att det var utsvettad nitroglycerin från dynamiten de stod i. Ångorna från nitroglycerinet gav den uppiggande effekt på hjärtfrekvensen (antar att det slog några extra slag när de förstod att det inte var vatten de stod och klafsade i…). De backade försiktigt ut och andades frisk luft en stund. Arbetet med att jäv-ligt-för-siktigt baxa ut dynamiten vidtog sedan iklädda gasmask. Det tog hela dan. Ingen sprängdes dock i luften.

Ingen var hans hund som misstog en dynamitgubbe för ett tuggben.

Eller nä förresten, det sista var en lögn. 😉

Comments are closed.